Policija izvijestila o požaru u Novim Jankovcima i prometnim nesrećama

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je dovršeno  kriminalističko istraživanje razbojništva počinjenog 28. rujna u automat klubu u ulici u Vinkovcima.

„Provedenim dokaznim radnjama te pristiglim nalazima vještačenja Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” utvrđena je osnovana sumnja kako je 44-godišnjak iz Vinkovaca 28. rujna u 21,15 sati, uz prijetnju nožem, počinio razbojništvo nad 24-godišnjim djelatnikom kojom prilikom je otuđio veću količinu novca. Posebno izvješće i nalazi vještačenja proslijeđeni su Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru“, izvijestila je PU.

Tijekom blagdana na području PU nisu evidentirane ozlijeđene osobe kao posljedica nestručnog, neopreznog i nezakonitog rukovanja pirotehničkim sredstvima ili oružjem. Iako uporaba pirotehničkih sredstava nije dozvoljena od 2. siječnja, akcija Ministarstva unutarnjih poslova „Mir i dobro“, s ciljem smanjenja broja ozljeda uslijed nestručnog, neopreznog i nezakonitog rukovanja pirotehničkim sredstvima, još uvijek traje (do 10. siječnja 2021. godine).

Policija je izvijestila i kako su dvije osobe, koje su željele ostati anonimne, u dva navrata dragovoljno predale četiri komada pušćanog streljiva te jednu automatsku pušku, koji su pohranjeni u skladište PU.

„I nadalje pozivamo građane da u slučaju posjedovanja ilegalnog oružja ili pronalaska oružja obavijeste policiju, kako bi oružje izuzeo policijski službenik protueksplozijske službe. Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ građanima pruža mogućnost dragovoljne predaje oružja bez kažnjavanja. Protiv građana policija neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak, ukoliko se odluče na dragovoljnu predaju i pozovu policiju prije poduzimanja izvida prekršaja i započinjanja izvida kaznenih djela, hitnih dokaznih radnji sukladno zakonu kojim se uređuje kazneni postupak, odnosno zakonu kojim se uređuju policijski poslovi i ovlasti“, navode iz policije.

Dodaju i kako je 1. siječnja, oko 5,15 sati, na pomoćnoj zgradi obiteljske kuće u Vinkovačkoj ulici u Novim Jankovcima izbio požar. Požar je nastupio zbog zapaljenja dimnjaka koji je bio oštećen korištenjem peći na kruta goriva. Uslijed visoke temperature i nataložene čađi došlo je do proboja otvorenog plamena kroz oštećenu stijenku dimnjaka unutar krovišta, a potom i zapaljenja krovne konstrukcije. Požar se potom proširio na krovište garaže, pomoćnih prostorija i bočnog djela obiteljske kuće. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Požar su ugasili pripadnici JVP Vinkovci i DVD Stari Jankovci. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko desetaka tisuća kuna. O događaju policija će podnijeti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

U vremenu od 1. do 3. siječnja na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Apševci, Nijemci, Bošnjaci) te jedna prometna nesreća u kojoj su tri osobe lakše ozlijeđene (Vukovar). Sve četiri prometne nesreće dogodile su se tijekom dana 1. siječnja, dok 2. i 3. siječnja nije evidentirana niti jedna prometna nesreća.

U petak, 01. siječnja 2021. godine oko 04,00 sata, u Vukovaru je 22-godišnji vozač iz Vere, s prisutnošću alkohola 0,09 g/kg, prije stjecanja prava, upravljao osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka. Uslijed neprilagođene brzine osobinama i stanju kolnika izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s kolnika i desnim bočnim dijelom automobila udario u rasvjetni stup. U opisanom događaju, vozač i dvoje putnika zadobili su lake tjelesne ozljede.  Vozaču slijedi optužni prijedlog nadležnome sudu za uzrokovanje prometne nesreće.

 U nedjelju, 03. siječnja 2021. godine u 02,24 sati, u Nuštru je zatečen 25-godišnji vozač iz Antina kako upravlja osobnim automobilom osječkih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje, te s nedozvoljenom prisutnošću (1,51 g/kg) alkohola u organizmu. Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere za nadzor prometa zabilježile su 111 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.