Policija izvijestila o novim fizičkim sukobima u Vukovaru, u Ceriću pronađena droga i arsenal naoružanja

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Policijski službenici Postaje granične policije Bajakovo su jučer, 7. listopada, u dva navrata pronašli otuđene: osobni automobil i priključno vozilo s plovilom.

Temeljitom graničnom kontrolom osobnog automobila talijanskih registracijskih oznaka kojim je izlaznoj graničnoj kontroli u 10,20 sati u svojstvu vozača pristupio 43-godišnjak iz Zagreba, policijski službenici utvrdili su kako je osobni automobil otuđen u Italiji u noći 6./7. listopada, a vlasnik vozila još nije ni prijavio njegov nestanak policiji Italije. 43-godišnjak je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška krađa“ te će danas biti predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Potom su u 16,00 sati izlaznoj graničnoj kontroli pristupili 40- i 38- godišnji državljani Bugarske u osobnom automobilu bugarskih registracijskih oznaka s pridodanim priključnim vozilom na kojem se nalazilo plovilo. Policijski službenici su utvrdili kako su plovilo i priključno vozilo, na kojem su bile nepripadajuće bugarske registracijske oznake, otuđeni u Njemačkoj. Obojica su uhićena zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Teška krađa“ i „Krivotvorenje isprave“ te će danas biti predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave.

U pretrazi doma i drugih prostorija 32-godišnjaka iz Cerića obavljenoj jučer, 7. listopada, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, policijski službenici pronašli su i oduzeli ukupno 133,34 grama marihuane, 40 grana biljke marihuana, preciznu digitalnu vagu, automatsku pušku Thompson s dva pripadajuća spremnika, poluatuomatsku pušku M59, zračnu pušku, tri spremnika za automatsku pušku kalašnjikov i jedan spremnik za automatski pištolj, nastavak za tromblonsku minu za kalašnjikov te 399 komada različitog streljiva. 32-godišnjak je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja“ te je nad njim u tijeku kriminalističko istraživanje.

Postupajući po prijavi o tjelesnom napadu, policijski službenici utvrdili su kako je 6. listopada oko 14,30 sati u blizini pekarnice u ulici Vijenac kneza Branimira u Vukovaru 29-godišnjak, koji se nalazio u društvu još tri osobe, verbalno i tjelesno napao 17-godišnjaka koji je sjedio na klupi, zadavši mu udarce rukom i nogom u glavu, te ga time lakše ozlijedio. 29-godišnjak je jučer, 7. listopada uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nasilničko ponašanje“ te će danas biti predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Jučer, 7. listopada oko 13 sati ispred škole u ulici Blage Zadre u Vukovaru, više osoba se verbalno i tjelesno sukobilo, prilikom čega je jedan maloljetnik upotrijebio papar sprej. Policijski službenici koji su bili na mjestu događaja, odmah su spriječili sukob. U službene prostorije policije privedeno je sedam osoba, među kojima i pet maloljetnika, nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje. Liječničku pomoć zatražio je 19-godišnjak kojem su u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar utvrđene lakše ozljede. Protiv svih privedenih osoba policija će podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te članka 3. stavka 1. Zakona o suzbijanju rasne diskriminacije, dok protiv jednog maloljetnika i zbog počinjenog prekršaja iz članka 29. stavka 5. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Tijekom protekla 24 sata na području ove Policijske uprave evidentirano je šest prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, granični prijelaz Tovarnik, granični prijelaz Ilok), jedna prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene (Vukovar), te jedna prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lakše i tri osobe teže ozlijeđene (Babina Greda), o čemu više slijedi:

Jučer, 7. listopada u 18,35 sati u Babinoj Gredi, 54-godišnjak je, upravljajući osobnim automobilom „Mercedes“ vinkovačkih registracijskih oznaka kolnikom ulice Beravačka greda, uslijed neprilagođene brzine u zavoju prešao na lijevu prometnu traku te udario u osobni automobil „Opel“ kojim je iz suprotnog smjera upravljao 35-godišnjak. U prometnoj nesreći teže su ozlijeđeni 54-godišnji vozač te 9- i 6-godišnji putnici na stražnjem sjedalu drugog automobila, čiji vozač i 26-godišnja suvozačica su lakše ozlijeđeni.

Jučer, 7. listopada u vremenu od 10,00 do 14,00 sati policijski službenici su u okviru akcije „Roadpol“ pojačano nadzirali teretne automobile i autobuse, s ciljem obuhvata počinjenja kaznenih djela i prekršaja koja se čine uz korištenje tih vozila. Dio aktivnosti proveden je na kontrolnoj točki na autocesti Zagreb-Lipovac na području ove Policijske uprave, uz sudjelovanje predstavnika drugih službi i tijela. Pored policijskog nadzora, provođen je i inspekcijski nadzor cestovnog prijevoza, obavljani tehnički pregledi na cesti te realiziran nadzor osovinskog opterećenja za navedena vozila. Nadzorom je utvrđeno ukupno šest prekršaja, od kojih je pet vezano uz poštivanje vremena vožnje vozača teretnih vozila te jedan prekršaj tehničke neispravnosti u cestovnom prometu.