Policija izvijestila o krađi u crkvi, provalama, prometnim nesrećama…

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Policija je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrdila sumnju da je 38-godišnji Vukovarac, u periodu od siječnja do travnja 2021. godine, više puta otuđivao novac i druge potrepštine iz vukovarske crkve. Župnik je podnio kaznenu prijavu jer je time oštećen za nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu je podnijeta kaznena prijava zbog sumnje da je 38-godišnjak počinio kazneno djelo teške krađe. 

U petak 1.svibnja 2021. godine u Vinkovcima je provaljeno u obiteljsku kuću odakle su nestali ručni sat i nakit. Policija je na mjestu događaja provela očevid, a oštećeni 44-godišnji vlasnik je prijavio materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu je dostavljena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe. Policija provodi izvide.

U vremenu od 30. travnja do 1.svibnja 2021. godine u Vukovaru, Trg Slavija, provaljeno je u poslovni prostor gdje posluje osiguravajuća tvrtka, a odakle je za sada nepoznati počinitelj otuđio novac te je provalom oštetio prolazni otvor prostorije iz kojeg je otuđio novac. Policija je na mjestu događaja provela očevid, a odgovorna osoba te osiguravajuće vukovarske podružnice te tvrtke je prijavila materijalnu štetu u iznosu od nekoliko stotina kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu je dostavljena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe te se traže počinitelj/i.

Isto tako, 1.svibnja 2021. godine u Vukovaru provaljeno je u osobni automobil vukovarskih registarskih oznaka odakle su odnijeti novčanik, novac, osobni dokumenti i više bankovnih kartica. Nakon provedenog očevida policija provodi izvide, a oštećeni 47-godišnji Vukovarac je prijavio materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu je dostavljena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su utvrdili sumnju da su tri mladića iz Štitara zloupotrebljavali opojnu drogu. Naime, policija je provela pretragu doma i drugih prostorija gdje prebiva 20-godišnjak, gdje mu je pretragom pronađeno i privremeno oduzeto oko 25 grama marihuane, a pritom su mu privremeno oduzeti i novčana te druga sredstva koja su povezivi za činjenjem kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa droga. Osumnjičeni 24-godišnjak je nadležnom državnom odvjetništvu prijavljen za kazneno djelo iz članka 190. Kaznenog zakona Republike Hrvatske. Tako su policijski službenici tijekom provedenog kriminalističkog istraživanja utvrdili i kako je 19-godišnjak u skrivanju opojne droge na nezakonit način pomogao 20-godišnjaku, jer je prikrio njegovu opojnu drogu te je stoga policija utvrdila da je 19-godišnjak počinio kazneno djelo pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela, što je opisano u članku 303. Kaznenog zakona Republike Hrvatske. Istraživanje je ukazalo i da je trenutno nedostupni 24-godišnjak zloupotrebljavao drogu te je stoga i on kazneno prijavljen da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa droge iz članka 190. Kaznenog zakona Republike Hrvatske. Policija je pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu predala 19 i 20-godišnjaka.

Tijekom vikenda, od 30. travnja do 2. svibnja 2021. godine dogodilo se 5 prometnih nesreća. Na državnoj cesti D55 kod Gradišta, 49 godišnji vozač osobnog automobila prelazi na lijevu prometnu traku i dolazi do udara u vozilo iz suprotnog smjera pri čemu su vozači i putnici u vozilu tjelesno ozlijeđeni. Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vukovaru, Strošincima, Vinkovcima i Opatovcu. Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 10 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,68 g/kg zabilježena je kod 36-godišnjeg vozača u Slakovcima.

Stacionarne kamere zabilježile su 146 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D55 kod Gradišta, 72 prekršaja. 

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.