Policija izvijestila o krađama, dragovoljnim predajama oružja i prometnim nesrećama

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je policija tijekom vikenda, od 20. do 22. kolovoza, u Vinkovcima zabilježila četiri provalničke krađe. U vremenu od 19. do 20. kolovoza iz ograđenog prostora tvrtke u ulici Alojzija Stepinca s radnog stroja su otuđeni diskovi, a tijekom noći 20./21. kolovoza provaljeno je u trgovinu mješovite robe u ulici Ante Starčevića te nekorišten poslovni prostor i objekt Doma zdravlja, oba u Ulici kralja Zvonimira. Iz trgovine mješovite robe nije ništa otuđeno, ali je provalom počinjena materijalna šteta. Iz praznog poslovnog prostora otuđena su sredstva za čišćenje, a iz objekta Doma zdravlja mobiteli, usisavač, crijevo za vodu i kanta za otpad. Vinkovačka policija privela je muškarca koji se dovodi u svezu s provalama te nad njim provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Teška krađa.

Tijekom proteklog tjedna, od 16. do 22. kolovoza, policija je evidentirala dvije dragovoljne predaje i dva pronalaska eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva. U ponedjeljak, 16. kolovoza, građanin koji je želio ostati anoniman policiji je predao jednu automatsku pušku, tri spremnika za automatsku pušku i 80 komada streljiva. U Mirkovcima je građanin 17. kolovoza pronašao jedno protuavionsko streljivo, dok je drugi u Veri 20. kolovoza pronašao ručni raketni bacač. Građanin koji je želio ostati anoniman je 22. kolovoza policiji dragovoljno predao dva protuavionska streljiva i jednu elektro-detonatorsku kapislu.

Tijekom vikenda, od 20. do 22. kolovoza 2021. godine na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je 11 prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna lakše ozlijeđena te devet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

Prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom dogodila se u nedjelju, 22. kolovoza, oko 10 sati u Županji. 58-godišnjak iz Štitara upravljao je biciklom, krećući se nogostupom.  Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, naglim skretanjem ulijevo, u namjeri da vožnjom bicikla prijeđe pješački prijelaz dolazi do udara prednjeg dijela osobnog automobila njemačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 45-godišnjak iz Županje. Prilikom udara i pada na kolnik, 58-godišnjak je teže ozlijeđen.

Prometna nesreća s lakše ozlijeđenom osobom dogodila se  u Vukovaru, u Ulici Bogdanovačka cesta (između Bogdanovaca i Vukovara), 20. kolovoza, oko 06,40 sati, u kojoj je vozač 32-godišnjak iz Vukovara, krećući se kolnikom ceste iz smjera Bogdanovaca u smjeru Vukovara udario bočnom stranom vozila u bočnu stranu bicikla kojim je upravljao 66-godišnjak iz Bogdanovaca, krećući se u istom smjeru. Prilikom pada s bicikla i udara u tlo, 68-godišnjak je lakše ozlijeđen.