Policija došla do određenih spoznaja o mogućim napadačima na dvojicu Vukovaraca

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Vukovarsko-srijemska policijska uprava izvjestila je kako je prikupljenim saznanjima došla do određenih spoznaja o mogućim napadačima na dvojicu Vukovaraca, koji se dogodio u četvrtak oko podneva na parkingu vukovarskog hotela Dunav.

“U suradnji sa drugim Policijskim upravama Republike Hrvatske, intenzivno tragamo za pojedinim osobama koje sumnjičimo za napad. Policija je odmah započela sa opsežnim kriminalističkim istraživanjem u okviru kojeg smo obavili više obavijesnih razgovora, sa oštećenicima i osobama za koje pretpostavljamo da bi mogle imati informacije o događaju”, navode iz PU dodajući kako su policijsku službenici izvršili uvid u video nadzor kod više korisnika te infotmatičke usluge, a koji slikovnim zapisom djelomično pokrivaju uže i šire mjesto događaja.

Uvidom u video nadzor, policija je, kako se navodi, dobila spoznaje o bitnim detaljima ovog događaja.

“Kriminalističkim istraživanjem do sada smo identificirali vozilo kojim su se napadači koristili te smo izvršili i pretragu tog vozila, pri čemu smo pronašli predmete povezive sa događajem. Također smo izvršili pretragu doma i drugih prostorija na jednoj adresi u Vukovaru. S obzirom na objave medija u javnom prostoru smatramo potrebitim konstatirati i činjenicu da dosadašnje istraživanje ovog događaja ne izostavlja mogućnost da je napad motiviran suprotnim navijačkim stajalištima, no dok ne dovršimo istraživanje u potpunosti, takav podatak, kao i činjenice o motivima napada, ne možemo nedvojbeno potvrditi”, poručuju iz PU vukovarsko-srijemske.