Policajci u Tovarniku pomogli u gašenju i širenju požara

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Policijski službenik Postaje granične policije Tovarnik je 2. svibnja, u 23 sata, putem stacionarnog sustava za nadzor državne granice uočio da je u Ulici Marinka Petrušića u Tovarniku izbio požar na građevinskom objektu. Na mjesto događaja odmah je upućena policijska ophodnja te pozvani vatrogasci. Policijski službenici su prvi došli na mjesto događaja te utvrdili da je požar izbio na pomoćnim zgradama u dvorištu obiteljske kuće, vlasništvo 85-godišnjaka. Kako bi spriječili širenje požara na obiteljsku kuću u blizini, policijski službenici su iz pomoćne zgrade s kuhinjskih uređaja odspojili i na sigurno mjesto izmjestili dvije plinske boce, putem FID sklopke prekinuli napajanje električnom energijom, uklonili prepreke radi olakšavanja pristupa vatrogasnim vozilima te započeli gašenje požara koristeći vrtno crijevo. Po dolasku pripadnici DVD Tovarnik i JVP Vukovar nastavili su gašenje požar koji je lokaliziran u 00,20 sati.

U jutarnjim satima policijski službenici su, u suradnji s inspektorima zaštite od požara, obavili očevid kojim je utvrđeno kako je požar izazvan prenošenjem topline s električne žarulje na gredu krovne konstrukcije pomoćne prostorije odakle se proširio na druge dvorišne prostorije koje su u potpunosti izgorjele. Brzom reakcijom policijskih službenika spriječeno je daljnje širenje požara te otklonjena potencijalna opasnost po život i imovinu većeg opsega. U požaru nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta prema procjeni 85-godišnjeg vlasnika iznosi više tisuća kuna.

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je šest prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar-2, cesta Vinkovci-Županja-2, Babina Greda) te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena, o čemu više slijedi:

Oko 16,20 sati 4. svibnja na cesti Vukovar-Sotin 20-godišnji motociklist nije držao potreban razmak prilikom kretanja iza osobnog automobila koji je usporavao radi skretanja na kolni prilaz te je udario u stražnji dio automobila. U prometnoj nesreći motociklist je teže ozlijeđen.