Pokušali ući u RH s krivotvorenim osobnim iskaznicama Francuske i Italije

VINKOVCI, Tijekom vikenda zabilježena su dva pokušaja ulaska stranih državljana u Republiku Hrvatsku krivotvorenim ispravama, izvjestili su iz PU vukovarsko-srijemske navodeći kako su 7. ožujka u 7,50 sati prilikom granične kontrole na graničnom prijelazu Bajakovo, policijski službenici posumnjali kako se 34-godišnjakinja koristi krivotvorenom osobnom iskaznicom Francuske, što je daljnjim kriminalističkim istraživanjem i potvrđeno.

U drugom slučaju, kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 17-godišnjak prilikom granične kontrole 8. ožujka u 17,20 sati na graničnom prijelazu Tovarnik koristio krivotvorenu osobnu iskaznicu Italije.

Oboje su uhićeni te uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave, navodi policija.

Sprječavanje nereda na športskim utakmicama

Zbog nepostupanja po izrečenoj zaštitnoj mjeri javljanja u nadležnu policijsku postaju dva sata prije početka prvenstvene nogometne utakmice II. HNL između NK Dugopolje i HNK Cibalia, koja je odigrana 7. ožujka u 15,30 sati u Dugopolju, protiv 32-godišnjaka iz Vinkovaca i 25-godišnjaka iz Slakovaca slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Stanje u prometu

Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je devet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (autocesta Zagreb-Lipovac) te osam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Ilok, Mohovo, Drenovci, Vukovar, Županja, Gunja, autocesta Zagreb-Lipovac, Vrbanja).