Poklon paketići Grada Zagreba mališanima iz Gunje i Vukovara

VUKOVAR, GUNJA, Mališanima iz Gunje i Vukovara danas su uručeni novogodišnji paketići. I ove godine paketiće je osigurao Grad Zagreb čiji je gradonačelnik Milan Bandić, zajedno s suradnicima, i osobno dijelio paketiće.

„Ovo je treća godina za redom da Grad Zagreb dariva djecu iz Vukovara i Gunje. Vukovar je grad koji je u Domovinskom ratu proživio pravu tragediju, a Gunja je stradala u poplavama. Željeli smo djeci poručiti da nisu sami i zaboravljeni i barem donekle im uljepšati božićne i novogodišnje praznike“, rekao je Bandić.

Prvi čovjek Zagreba, zajedno s suradnicima, prvo je paketiće dijelio u Gunji, a onda i u Vukovaru gdje su paketići uručeni korisnicima Centra za socijalnu skrb u Vukovaru, članovima Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići kao i članovima Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica. Ukupno je podijeljeno oko 750 paketića pri čemu vri9jendost svakoga od njih po0jedinačno iznosi 75 kuna.

„Nije tu važna vrijednost nego sama gesta. Grad Zagreb djeci paketiće dijeli 17 godina, a ovo je treća godina da ih dijelimo u Gunji i Vukovaru“, rekao je Bandić.