Policija izvijestila o burnom proteklom tjednu: prometne nesreće, požari, provale, tuče…

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Prema navodima PU Vukovarsko – sriejmske tijekom vikenda evidentirane su dvije provale u obiteljske kuće. U vremenu od 17. do 20. rujna, provaljeno je u obiteljsku kuću 70-godišnjaka u Gunji iz koje je otuđeno nekoliko elektroničkih i mobilnih uređaja, dok je u večernjim satima 20. rujna iz obiteljske kuće 36-godišnjaka u Nuštru otuđen nakit i disk za pohranu podataka. Ukupna materijalna šteta pričinjena vlasnicima iznosi više tisuća kuna. Slijede kriminalistička istraživanja.

Policija navodi i kako je manifestacija Vinkovačke jeseni protekla bez većih ugroza sigurnosti.

Tijekom vikenda, od 18. do 20. rujna, na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je više prekršaja narušavanja javnog reda i mira.

U nedjelju, oko 1.15 sati, u Vinkovcima je 26-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu (1,41 g/kg) upravljao osobnim automobilom u suprotnom smjeru te naglo zaustavio vozilo vidjevši pješake koji su u tom trenutku prelazili pješački prijelaz i negodovali na njegovu vožnju. 26-godišnjak je potom izašao iz vozila te se verbalno i tjelesno sukobio s 29-godišnjim pješakom. Zbog počinjenih prekršaja protiv 26-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

Također iste noći, oko 2,30 sati, u Vinkovcima se nekoliko ženskih i jedna muška osoba u dobi od 19 do 24 godine verbalno i tjelesno sukobili. Nitko nije ozlijeđen, a svim sudionicima sukoba slijedi optužni prijedlog nadležnom sudu.

U vremenu od 1,30 do 5 sati 20. rujna u stanu 51-godišnjakinje u Vukovaru izbio je požar. U vrijeme požara u stanu se nalazio 21-godišnjak, no nije ozlijeđen.

„Pripadnici JVP Vukovar su ugasili požar u 6,50 sati, te su policijski službenici u suradnji s inspektorom zaštite od požara obavili očevid. Utvrdili su kako je uzrok požara nemar, jer je 21-godišnjak na ležaju u prostoriji dnevnog boravka ostavio cigaretu u pepeljari koja je zapalila tkaninu na ležaju te se požar proširio po prostoriji i zahvatio dijelove namještaja i kućanskih uređaja. Nastala materijalna šteta procijenjena je na iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna. O događaju slijedi izvješće nadležnom državnom odvjetništvu“, navodi policija.

Tijekom proteklog vikenda na području PU evidentirano je 11 prometnih nesreća, od čega 6 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Tovarnik, Otok, Vukovar, Vinkovci, autocesta Zagreb-Lipovac, cesta Vinkovci-Županja) te 5 prometnih nesreća u kojima je ukupno 8 osoba lakše ozlijeđeno, dok je jedna osoba teže ozlijeđena.

Oko 18 sati, 19. rujna, na državnoj cesti Vinkovci-Tovarnik kod Banovaca, 54-godišnjak iz Ilače, koji je vozilom prolazio tom dionicom, zatekao je 57-godišnjeg pješaka s težim ozljedama, koje su utvrđene u OŽB Vinkovci. Provodi se kriminalističko istraživanje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti.

U Štitaru, 21-godišnji vozač je, upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u organizmu (0,83 g/kg), izgubio nadzor nad vozilom te su pri slijetanju vozač i četiri putnika u vozilu lakše ozlijeđeni.

U Vinkovcima je 11-godišnje dijete lakše ozlijeđno pri padu s bicikla, dok je 28-godišnjak izgubio nadzor nad mopedom i pri padu je lakše ozlijeđen.

U ranim jutarnjim satima 21. rujna na cesti Vinkovci-Županja, 27-godišnji vozač, koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u organizmu (1,15 g/kg), sletio je s ceste na poljoprivrednu površinu pri čemu je lakše ozlijeđen.

„Ističemo da su policijski službenici tijekom vikenda zatekli 16 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu, koji su isključeni iz daljnjeg sudjelovanja u prometu na cestama. Dva vozača smještena su u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Najveća zabilježena koncentracija od 1,58 g/kg utvrđena je kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila u Otoku. Stacionarne kamere za nadzor cestovnog prometa zabilježile su 62 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila“, stoji u izvješću policije.

Najavljuju kako će policijski službenici PU vukovarsko-srijemske će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.