Podjela paketića za djecu Vukovara koja nisu polaznici vrtića i škola

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Grad Vukovar je i ove godine u predbožićno vrijeme, u kojem vlada duh darivanja i zajedništva, godina, najmlađim Vukovarcima osigurao prigodne poklon paketiće. Djeci Vukovara do 15. godina pripremljeno je 2.750 slatkih paketića koji su im, radi pandemije koronavirusa, distribuirani u osnovne škole i dječje vrtiće na području grada gdje su im potom uručeni. Za djecu koja nisu polaznici vrtića i škola upriličeno je darivanje ispred Radničkog doma u Vukovaru, sukladno epidemiološkim mjerama.

„U blagdanskom raspoloženju, uz zvuke božićnih pjesama i ove godine smo ovdje kako bismo darivali vukovarske mališane. Iako ovogodišnji Advent u Vukovaru nije imao mogućnost pokazati sve svoje čari, potrudili smo se u najvećoj mjeri našim sugrađanima, a osobito onim najmlađima upriličiti radost Božića na ulicama Vukovara, a upravo to govori i ovogodišnji slogan adventa –  radost, bez obzira na sve“, rekao je Penava.

Za ovu namjenu je u Proračunu Grada Vukovara osigurano 100.000 kuna kojima je u suradnji s vukovarskom tvrtkom Velepromet d.d., koja je bila najpovoljniji ponuđač javne nabave, pribavljena spomenuta količina paketića.