Počast žrtvama u Vukovaru odali Urša Raukar-Gamulin i Bojan Glavašević iz Zeleno-lijevog bloka u Hrvatskom saboru

Foto: Đuro Karalić

Počast žrtvama stradalim u Vukovaru 1991. polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odalo je danas i izaslanstvo Zeleno-lijevog bloka, u kojem su se nalazili saborska zastupnica Urša Raukar-Gamulin i saborski zastupnik Bojan Glavašević.

“Naročito smo danas u mislima sa obiteljima nestalih i mislimo kako se moraju pojačati aktivnosti kako bi pronašli svi oni koji do dana današnjega nisu pronađeni. Istina i pravda su temelj mira i zato se zalažemo da sve žrtve dobiju pravdu i svi ratni zločinci budu privedeni”, rekla je Urša Raukar-Gamulin. 

Bojan Glavašević kazao je kako je Vukovar za njega osobno uvijek teška priča, obzirom da mu je otac, urednik i novinar Hrvatskog radija Vukovar Siniša Glavašević jedna od žrtava Ovčare.

“Ovo je moj grad i ja ću njime uvijek hodati uzdignute grade i ponosno”, kazao je Glavašević, dodavši kako sve žrtve u Vukovaru, bilo koje nacionalnosti, zaslužuju pijetet.

Za sve civilne žrtve rata saborski zastupnici Bojan Glavašević i Urša Raukar-Gamulin položili su vijenac i upalili svijeću kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i mjestu masovne grobnice na Ovčari, a vijenac su bacili i u Dunav.