Po prvi put na nogometnoj utakmici sudac pokazao zeleni karton

Nogomet, za kojeg se kaže i kako je najvažnija sporedna stvar na svijetu, iz godine u godinu sve je kvalitetniji i brži, a jedan od razlog tome su i stalne dopune i izmjene pravila. Od ovoga ljeta na snazi je niz novih izmijenjenih Pravila nogometne igre, a proteklog vikenda primijenjena je i jedna novina koja se koristi samo u prvenstvu talijanske Serie B. Naime, sudac utakmice je po prvi put jednome igraču pokazao zeleni karton. Radi se o novini, a zeleni karton bi prema propozicijama natjecanja u Serie B mogao dobiti samo igrač koji tijekom utakmice pokaže fair-play. Prvi igrač koji je dobio zeleni karton, koji je za razliku od žutih i crvenih nagrada, je Cristian Galano iz Vicenze. On je tijekom utakmice protiv momčadi Virtus Entele priznao glavnom sucu da je pomoćni sudac pogriješio kada je dosudio udarac iz kuta njegovoj momčadi.

“Naš igrač je pokazao prave vrijednosti talijanskog nogometa i Serie B. Želimo takvo prvenstvo, pošteno i ovo je najbolji put prema tome”, poručili su iz Vicenze.

Inače, zeleni karton uveden je u drugu talijansku ligu prošle sezone, na kraju sezone igrač s najviše kartona dobije nagradu. FIFA za sada ne planira uvođenje ovog kartona u ostala natjecanja.

INDEX.HR/IVAN MATIĆ