Plivajmo za zdrave Vinkovce

Foto: Đuro Karalić

Mjesec je borbe protiv ovisnosti, a jedna od aktivnosti čiji je organizator Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske županije održava se i na vinkovačkim bazenima gdje je u suradnji s Plivačkim kubom Orion održano plivačko natjecanje Plivajmo za zdrave Vinkovce.

„Na natjecanju sudjeluju učenici viših razreda svih sedam vinkovačkih osnovnih škola i imamo rekordnu brojku od skoro 150 sudionika s poantom da to nisu nužno djeca koja već treniraju plivanje nego su to svi oni kojima želimo pokazati da je ne samo bavljenje plivanjem nego strukturirano provođenje slobodnog vremena jedan od najboljih zaštitnih čimbenika u prevenciji neželjenih oblika ponašanja, a među njima i ovisnosti”, kazala je članica Županijskog povjerenstva i trenerica u Plivačkom klubu Orion Maša Pešec.

U srijedu će se održati Motivacijski dan, na kojem će sva djeca sudionici današnjeg druženja dobiti priznanje, pobjednici i medalje. U pripremi je kviz znanja o ovisnostima u kojem će sudjelovati štićenici Doma sv. Ana.