Plenković: Da na trepavicama stoje, do kraja mandata neće maknuti nikoga

Foto: www.glasistre.hr

ZAGREB, Poslije pisanja jednoga portal kako je ministar gospodarstva u Vladi RH Tomislav Ćorić bio upoznat sa svime što se radilo oko projekta vjetroelektrane Krš – Pađena Most je najavio pokretanje zahtjeva za opozivom Ćorića. Komentirajući tu najavu predsjednik Vlade Andrej Plenković kazao je kako u Hrvatskoj postoje politički akteri koji rade, koji spašavaju radna mjesta, ekonomiju, zdravlje, koji osiguravaju cjepivo, potpore umirovljenicima, socijalno ugroženima, poduzetnicima, građanima ali i da postoje oni koji ne rade ništa i čiji je jedini smisao izlaziti s inicijativama koje će biti odbijene i za koje ni sami ne dođu na glasanje.

“Da na trepavicama stoje, do kraja mandata neću maknuti nikoga. To je prva stvar. Je li to Horvat, Ćorić, bilo tko drugi, isto će se dogoditi kao što se dogodilo svih ovih šest godina. Imaju instrumente, neka napišu, mi ćemo doći u Sabor, obranit ćemo, izglasat će se i idemo dalje”, rekao je Plenković.  

Govoreći dalje kazao je kako se radi o licemjerstvu dodajući da je to “ekipa koja građanima ne nudi apsolutno ništa osim demagogije”.

“Na dan kad mi donesemo paket mjera od 4,8 milijardi kuna koji je dobar za sve oni dolaze s inicijativom protiv ministra gospodarstva. E, neće proći. Politika je borba. Polemos. E tu ćemo polemizirati argumentima, ali najviše od svega postignućima. Imamo Vladu koja 6 godina ne dopušta da ne kolabira gospodarstvo kad propada Agrokor, ugrožavanje egzistencije u covid-krizi i kad dolazi ova nova, koja je horizontalna i pogađa svakoga, mi pronalazimo lijek za to i ekipa dolazi s ovime. To je rezime šake jada s kojom se mi politički borimo i nastavit ćemo ih pobjeđivati. Pazite, Grbin je napao Frku-Petešića na aktualnom satu, čovjeka koji radi kao pas sve ove godine. Bauk mu se smije da se treba od DORH-a provjeriti zašto nema nekretninu. A vidi ih danas. Gdje su moralne vertikale danas? Ovaj je uštedio ne znam koliko, osim što pliva iz Splita do Brača, uzima i naknadu, a tu su mu i žena i dijete. Da su iz HDZ-a, rastrgali bi ih sad”, rekao je Plenković.