Pješice krenuli na put od Vukovara do Dubrovnika

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Domagoj Sučić i Tomislav Orlić, dvojica članova Športsko rekreativnog saveza Velike Gorice krenuli su iz Vukovara pješice na put do Dubrovnika. Kako su rekli radi se o putu dugačkom 2000 kilometara koji će preći tijekom tri i pol mjeseca. Istaknuli su i kako je ovaj put dio projekta pod nazivom „HodAjmo 2018.“.

„I na ovaj način želimo promovirati hodanje kao najzdraviji i najpristupačniji oblik sportske rekreacije koji je primjeren za sve uzraste i to one od najranije do najstarije životne dobi i bez obzira na spol. Cilj projekta je i promocija ljepota svih krajeva Hrvatske kao i podizanje svijesti o zaštiti životinja i veće brige o kućnim ljubimcima. Upravo zbog toga na put smo krenuli i sa svojim psima Barcom i Maminjom“, rekao je Sučić.

Dodao je kako će tijekom putovanja proći kroz 38 gradova i kroz sve županije. Planiraju svako jutro na put kretati oko 6 sati ujutro i dnevno prelaziti po 20 kilometara. Pozvali su i ostale građane da im se pridruže na njihovom putu. Orlić je rekao kako se njihov put može pratiti na njihovoj stranici www.hodajmo.com i hodajmo 2018 na facebooku.

„Sa sobom nosimo šator i vreće za spavanje dok nas u nekim gradovima čekaju članovi nekih udruga s kojima ćemo se povezivati kroz ovo putovanje“, rekao je Orlić.