Pijan narušavao javni red i mir, udario 31-godišnjaka, pa završio u zatvoru

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Prema navodima PU vukovarsko – srijemske u ponedjeljak, 19. lipnja, policijski službenici Policijske postaje Vukovar su postupali po dojavi o narušavanju javnog reda i mira.

„Oko 13 sati u Vukovaru u prostoru gradske tržnice,  52-godišnjak je u alkoholiziranom stanju (3,31 g/kg) narušavao javni red i mir vičući i galameći te je potom udario 31-godišnjaka. Policijski službenici su ga ubrzo pronašli i nakon obavljenog liječničkog pregleda priveli u službene prostorije policije i smjestili u posebnu prostoriji do otriježnjenja“, stoji u priopćenju policije.

Dodaju kako se radi o višestrukom počinitelju prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira da je isti, uz optužni prijedlog, priveden na Općinski sud u Vukovaru gdje mu je rješenjem određena mjera zadržavanja u trajanju od 10 dana te je predan u Zatvor u Osijeku.

Jučer, 20. lipnja u 13.35 sati na ulazu u Republiku Hrvatsku, na graničnom prijelazu Gunja kontroliran je 61-godišnji vozač, državljanin Bosne i Hercegovine, koji je ulaznoj graničnoj kontroli pristupio u osobnom automobilu talijanskih registracijskih oznaka. Policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine, pregledom vozila i osobe, kod 61 godišnjaka pronašli 150 komada tableta koje sadrže psihotropne tvari s Popisa droga Ministarstva zdravstva, a za koje nije posjedovao potrebnu medicinsku dokumentaciju. Zbog počinjenog prekršaja iz članka 24. stavka 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga,  61-godišnjaku je uručen prekršajni nalog i naplaćena novčana kazna dok su tablete oduzete.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće u kojima je nastupila materijalna šteta (Vukovar, Tovarnik, Cerna i Babina Greda).