Na Prvenstvu Europe u dizanju utega za uzraste U15 i U17 i Vukovarka Tanja Turkalo

Foto: KDU "Vukovar"

Po odluci Europske dizačke federacije ovogodišnje Prvenstvo Europa za  uzraste U15 i U17, održat će se u Moldaviji od  1. do 10. srpnja, prijavljeno je ukupno  408 natjecatelja, a boje Republike Hrvatske branit će tri djevojke, Gabriela Frlan  i Chiara Reljac, obje iz Dražica i  Vukovarka Tanja Turkalo.

Nakon što je Tanja postavila mnoštvo rekorda na dosadašnjim natjecanjima i u međuvremenu iako ima samo 14,5 godina, postala državna prvakinja za uzrast U20 i seniore, nije bilo sumnje da će biti pozvana u mladu Reprezentaciju . Tanja će nastupiti u “A” finalu kategorije do 76 kg. i ako se ne dogodi nešto ne predviđeno ili ako je “ne pojede” trema, Tanja će konkurirati za osvajanje odličja. Hrvatska od svoje samostalnosti u ženskoj konkurenciji nije osvojila niti jedno odličje u dizanju utega, te bi Tanjin priželjkivani uspjeh u Moldaviji bio za sportske anale.

“Poziv za Moldaviju stigao je i meni, ali na žalost zbog mojih godina i zato što bi mi boravak po zračnim lukama predstavljao određeno opterećenje, poziv nisam mogao prihvatiti, ali će Tanja biti u “sigurnim rukama”, jer sa njom putuje predsjednik Hrvatskog dizačkog saveza Boško Čavka, koji je bio 27 godina izbornik hrvatske reprezentacije”, kaže Milan Kordić, trener KDU “Vukovar”.