Pevec uskoro započinje gradnju prodajnog centra u Vinkovcima, radnicima nudi plaću od minimalno 5.000 kuna

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Ministar državne imovine Goran Marić i predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević potpisali su u ponedjeljak u Vinkovcima ugovor o kupoprodaji državnog zemljišta uz vinkovačku južnu obilaznicu na kojem tvtka Pevec ove godine ima namjeru započeti s gradnjom prodajnog centra.

Bit će 26. prodajni centar Peveca koji će prostirati na ukupno 20.000 četvornih metara od kojih 5.000 četvornih metara prodajnog prostora, a nalazit će se na zemljištu nekadašnjeg Čvora, na izlazu iz grada prema Rokovcima.

Po riječima predsjednika Uprave Peveca Jurice Lovrinčevića posao će u vinkovačkom prodajnom centru naći 50 djelatnika kojima će biti ponuđena minimalna plaća od 5.000 kuna.

“Od 1. siječnja dignut ćemo neto miminalnu plaću na 5.000 kuna u svim našim trgovinama, pa će tako i budući zaposlenici u vinkovačkom prodajnom centru imati tu plaću”, kazao je Lovrinčević.

Tom najavom posebice je bio zadovoljan ministar državne imovine Goran Marić.

“Posebice me razveselila vijest da će plaća u Pevecu minimalno biti 5.000 kuna neto što pokazuje da poslodavci u Hrvatskoj imaju visoku razinu društvene odgovornosti i da smo na izlazu iz faze od osamostaljenja kada je više na djelu bilo pseudo nego pravo poduzetništvo”, ocjenio je Marić.

Po riječima vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića, 50 građana Vinkovaca dobit će kroz godinu dana priliku da se zaposli u rodnom gradu, a ne da ide van zemlje u potrazi za poslom.

“To je jedini put da spasimo Slavoniju, da našem čovjeku osiguramo radno mjesto ovdje. Jedino na taj način možemo uspjeti”, poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić.