Penava: U Vukovaru je 2017. godine radilo 78 osoba više nego godinu dana prije

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je na konferenciji za novinare kako broj zaposlenih u Vukovaru raste za što je iznio i službene podatke. Prema tim podacima u Vukovaru je u prosincu 2017. godine radilo 9.135 radnika što je 78 radnika više nego što ih je radilo u Vukovaru u prosincu 2016. godine.

„Za nekoga su ovo mali koraci ali oni su nama jako važni. Najvažnije je da dolazi do povećanja radnih mjesta i da su trendovi pozitivni. I mi bi voljeli da je više tih novih radnih mjesta ali ovo je naša realnost. Za svako novo radno mjesto potrebno je jako puno truda i novca te je svako radno mjesto iznimno važno“, rekao je Penava.

Istakao je i kako Grad Vukovar izdvaja značajna sredstva za poticanje poduzetništva te da je u tome jedan od vodećih gradova u Hrvatskoj što je potvrdilo i Ministarstvo financija. Po riječima Penave Grad Vukovar je prošle godine izdvojio 4 milijuna kuna za poticanje gospodarstvu kao i 3 milijuna kuna koliko je za poticanje poduzetništva osigurao Fond za obnovu i razvoj Grada Vukovara. Istakao je i kako Grad Vukovar ima 17 mjera kojima potiču poduzetnika te da su te mjere tijekom protekle godine direktno rezultirale otvaranjem novih 57 radnih mjesta.