Penava: Tko ne želi mir u Vukovaru?

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Vukovarski gradonačelnik i sabsorski zastupnik Ivan Penava održao je danas konferenciju za novinare na kojoj ustvrdio kako se već 20 godina u Vukovaru radi na segregaciji djece koja idu u odvojene škole, da djeca jedni o drugima ne znaju ništa, osim tko je Srbin, a tko Hrvat.

“Milorad Pupovac kao donosi mirotvorstvo, a sa svojom opcijom i uz pomoć HDZ-a i SDP-a radi na segregaciji djece, na tome da jedna o drugima ne znaju ništa izuzev koje su nacionalnosti“, ocijenio je Penava i podsjetio da srpska djeca koja pohađaju nastavu na srpskom jeziku i pismu ne uče ništa o Domovinskom ratu.

Dotaknuvši se nedavne konferencije za novinare predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca u Vukovaru nakon što je skupina mladića napala i istukla dvojicu mladića srpske nacionalnosti, Penava je kazao kako je Pupovac pri tom sjedio ispod logotipa i simbola Srpske demokratske stranke, “simbol koji je u ovome gradu predstavljao i osnivao Goran Hadžić, također jedan ratni zločinac”. Podsjetio je kako je osnivač te stranke bio Jovan Rašković, predsjednik ratni zločinac Milan Babić, a u Vukovaru ju je osnovao Goran Hadžić.

“Nažalost, to hrvatska aktualna politika ne vidi. Hrvati i vi u medijima ne žele da se te stvari provlače. Ove stvari nisu dobre. Varate nas kada kažete da nam donosite budućnost, zapravo pokušavate ove stvari iz prošlosti poturiti kao nešto moderno kao moderan suverenizam. Gdje je ovdje Ustav ada se ide slikati iza takvog logotipa?”, zapitao je Ivan Penava.

Još jednom je problematizirao i pitanje popisa stanovništva gdje se, kako je kazao, inzistiralo na provođenju popisa stanovništva na način da pripadnici manjina popisuju manjine.