HKS: Usvajanjem našeg amandmana povećana sredstva pomoći građanima i kućanstvima u Vukovaru za dodatnih 300.000 kuna

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Iz vukovarske organizacije Hrvatske konzervativne stranke (HKS) izvjestili su kako je na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća grada Vukovara usvojen amandman HKS-a na proračun Grada Vukovara za 2021. godinu, a kojim se povećavaju planirana sredstva za pomoć građanima i kućanstvima za dodatnih 300 000 kuna.

“Našim prijedlogom Vukovarci će za prvo dijete ostvariti naknadu od Grada Vukovara u iznosu od 2 000 kuna (umjesto dosadašnjih 1 000 kuna), za drugo dijete naknada će iznositi 3 000 kuna (umjesto dosadašnjih 2 000 kuna), a za treće i svako sljedeće dijete naknada će iznositi 10 000 kuna (umjesto dosadašnjih 5 000 kuna). S obzirom na činjenicu da i dalje imamo negativni prirast (veći mortalitet od nataliteta), želimo dodatno usmjeriti korištenje proračunskih sredstava prema pozitivnim demografskim mjerama”, pojašnjavaju iz HKS-a.

Napominju kako je usvojeni amandman nastavak provedbe demografskih smjernica Hrvatske konzervativne stranke u gradu Vukovaru.

“Prethodna mjera o sufinanciranju troškova obiteljima s troje ili više djece školskog uzrasta, kojom Grad Vukovar osigurava sufinanciranje troškova u godišnjem iznosu do 7.000 kuna služila nam je kao temelj i motiv za nastavak provođenja smjernica. Iako su iznosi povećani za prvo i drugo dijete, poseban naglasak je stavljen na roditelje s troje ili više djece, jer upravo su oni zaslužni za dugoročni opstanak, kako Grada Vukovara tako i Hrvata u cjelini”, navodi se u priopćenju za javnost.

Iz vukovarskog HKS-a poručuju kako će “pozitivnu demografsku politiku Grada Vukovara radom i zalaganjem našeg dogradonačelnikai saborskog zastupnika Marijana Pavličeka”, prijedlozima i amandmanima pokušati preslikati na državnu razinu s ciljem stvaranja sinergije pronatalitetnih politika u Republici Hrvatskoj i osiguravanja sigurnog ostanka i opstanak mladih obitelji.