Penava: Tijekom 2018. godine u Vukovaru je otvoreno 579 novih radnih mjesta

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Prema podacima koje je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava iznio na konferenciji za novinare u Vukovaru je tijekom 2018. godine otvoreno 579 novih radnih mjesta. Radi se o povećanju od 6,34 posto u odnosu na broj radnih mjesta na kraju 2017. godine.

„Na kraju 2016. godine imali smo ukupno 9.057 zaposlenih, a na kraju 2017. godine 9.135 zaposlenih. Na kraju 2018. godine zabilježili smo 9.714 radnih mjesta što je povećanje od 6,34 posto u odnosu na godinu prije. U isto vrijeme bilježimo i povećanje broja zaposlenih Vukovaraca u Vukovaru pa je tako na kraju prošle godine u svom gradu radilo 5. 192 Vukovaraca. Bilježimo i porast od 416 građana sa prebivalištem u Vukovaru koji su zaposleni u drugim gradovima“, rekao je Penava.

Istakao je i kako Vukovar danas ima najveći broj zaposlenih u odnosu na proteklih 6-7 godina napominjući kako su gradski odjeli za podatke koje iznose koristili i one iz HZMO-a i HZZ-e. Podsjetio je kako je kroz godine krize izgubljen dio radnih mjesta ali i da je 2016. godina bila godina stabilizacije. Broj radnih mjesta počeo se povećavati 2017. godine, a s tim je nastavljeno i tijekom prošle godine.

„Ovakvi rezultati ostvareni su kroz nekoliko stavki. Tako je Udruženje obrtnika Vukovar 2018. godinu završilo sa povećanjem broja obrta sa 498 na 554 koliko ih je bilo na kraju prošle godine. Tijekom prošle godine poduzetnicima smo omogućili rekordnih 13 milijuna kuna poticaja i potpisali 114 ugovora sa poduzetnicima. Prošle godine u Vukovaru je sa radom započeo i pozivni centar Hrvatske pošte, pogon Vukovarske pivovare kao i još neki pogoni“, rekao je Penava.

Najavio je kako i dalje očekuje pozitivne brojke kada je riječ o broju zaposlenih. Podsjetio je da Gradsko vijeće donijelo Odluku prema kojoj će se svi objekti namijenjeni za gospodarske svrhe osloboditi komunalnog doprinosa.

„Rezultati su odlični ali oni mogu i trebaju da budu još bolji. Ovi rezultati nisu ostvareni preko noći niti bilo tko ima kakav čarobni štapić nego su rezultat mukotrpnog rada“, rekao je Penava.