Penava posjetio vukovarsko Pravoslavne groblje

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava posjetio je danas vukovarsko Pravoslavno groblje na kojem je sredstvima Grada Vukovara izgrađena nadstrešnica za posljednji ispraćaj pokojnika.

Po Penavinim riječima, Pravoslavno groblje u Vukovaru, koje je jedno od sedam gradskih grobalja, bilo je do sada jedino bez nadstrešnice te se ispraćaj pokojnika obavljao na otvorenom, bez obzira na vremenske prilike.

“Učinili smo ovo, vjerujem, na zadovoljstvo velikog broja građana koji ovdje imaju svoje najmilije”, rekao je gradonačelnik Penava dodajući kako su prošlih dana na prostoru oko pravoslavne crkve sv. Petke na Dobroj vodi postavljeni novi koševi za otpad te klupe, a radi se i na izgradnji ceste do crkve preko naselja Dobra voda.

Po riječima direktora vukovarskog Komunalca Igora Štrangarevića, u gradnju nadstrešnice na Pravoslavnom groblju uloženo je 86.000 kuna te su se njenom gradnjom stekli uvjeti za dostojan ispraćaj pokojnika i na ovom groblju.

Ujedno je građane pozvao na pridržavanje epidemioloških mjera tijekom posjeta grobljima u vrijeme blagdana Svih svetih, istaknuvši da je na grobljima obvezno nositi zaštitnu masku.