Dan Grada Vukovara ove godine biti će obilježen na drugačiji ali primjeren način

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Kako Vukovarci i znaju Dan Grada Vukovara obilježava se 3. svibnja, a on će radi epidemije koronavirusa ove godine biti obilježen na drugačiji način. Najavio je to i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava navodeći na svome facebook profilu kako će ove godine Dan grada Vukovara obilježiti na neuobičajen, ali primjeren način.

Navodi kako je u planu bila svečana proslava obilježavanja Dana grada Vukovara s visokim uzvanicima koji su trebali odati počast na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata te prisustvovati na Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara s dodjelom priznanja Grada Vukovara kako je to već uobičajeno.

Isto tako kao i prethodnih godina održao bi se Cvjetni korzo, večernji koncert ali i cijeli tjedan nakon Dana grada trajao bi 3. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija Svi Zajedno Hrvatsko Naj s nastupima brojnih popularnih izvođača – Doris Dragović, Zlatko Pejaković, Slavonske lole i Ansambl Lado. Osim toga, ove bismo godine proslavu uveličali turnirom u uličnoj košarci organiziranu u partnerstvu s Veleposlanstvom SAD-a.

„Nažalost, sve su ove manifestacije otkazane, no obilježavanje rođendana našega grada ostvariti će se u eteru Hrvatskog radija Vukovar koji će svojim posebnim programom slavljeničku atmosferu donijeti u domove naših sugrađana i svih slušatelja. Uz radijski prijenos svečane svete mise, slušatelji će moći uživati i u koncertu TS Allegro koji će se pobrinuti za slavljeničku atmosferu. Također, u domove čitatelja Vukovarskih novina stiže i poseban dar povodom Dana grada –Bilten grada Vukovara na čijim se stranicama može pronaći pregled najvažnijih događaja i ostvarenih projekta u 2019. godinu te najavu planiranih“, navodi Penava.