Penava posjetio UZOSIO Golubica

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posjetio je Udrugu za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar koja trenutno provodi europski projekt „Zajednički kroz život“, a kojemu je svrha povećati socijalnu uključenost osoba s intelektualnim poteškoćama kroz razne aktivnosti i edukacije.

„Naša udruga jedini je pružatelj socijalne usluge organiziranog stanovanja i poludnevnog boravka na ovom području. Raznim aktivnostima i projektima nastojimo svojim korisnicima pružiti uslugu kakva im je zaista potreba, a na svim takvim projektima stalni partner i pružatelj podrške je Grad Vukovar“, rekla je predsjednica Udruge Ivana Azenić Dubravčić.

Dodala je kako je kapacitet Udruge popunjen kao i to da se uslijed povećanja korisnika očekuje proširenje u pogledu prostora ali i broja zaposlenih. Penava je istaknuo zadovoljstvo i ponos radom Udruge koja privlačenjem europskih sredstava nastoji osigurati sve potrebno za pružanje što bolje usluge.

„Kao jedini pružatelji usluga ovakvoga karaktera na ovome području, UZOSIO „Golubica“ vrijedno radi provodeći brojne projekte. O njihovoj kvaliteti rada, organiziranosti i ustrajnosti govori i činjenica da su u svom radu uspješni preko 50 godina, za što su dobili i Plaketu Grada Vukovara. Vjerujem kako ćemo nastavkom zajedničke suradnje pronaći načine za postizanje još boljih uvjeta te nastaviti privlačiti sredstva, dizati standard potrebne opreme i pružati što je moguće bolju razinu usluge korisnicima“, rekao je Penava.