Penava: Ovogodišnja sjetva u Hrvatskoj biti će najskuplja u povijesti

Foto: Ivan Matić

OSIJEK, Na današnjoj konferenciji za novinare u Osijeku predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava rekao je kako će ovogodišnja sjetva u Hrvatskoj biti najskuplja u povijesti te da će to dovesti do sloma hrvatske poljoprivrede i životnog standard građana.

“Po već ustaljenom običaju neuspješne i inertne politike, hrvatska Vlada, kada nije u domeni AVNOJ-evskoj, onda je u domeni nojevskog zabijanja glave u pijesak, kasni s reakcijom. Poljoprivredna sezona uvelike je počela već odmah nakon žetve ali to je za ovu Vladu novost jer oni misle da pripreme za sjetvu počinju za pola godine”, rekao je Penava.

Na konferenciji je bilo riječi i o povećanom broju umrlih u Hrvatskoj tijekom prošle godine za što je Penava rekao kako smo u demografskoj politici zakazali u svim segmentima. Prema njegovim riječima aktualna hrvatska vlast se ne bavi demografijom, kao niti vlade prije ove, te da je u tome najveća odgovornost hrvatske politike.

Prokomentirao je i rezultate popisa stanovništva prema kojima je Vukovarsko – srijemska županija izguvila najviše stanovnika, gotovo 20 posto.

“To je točno kada se govori o relativnim postotcima ali kada se govori o broju stanovnika najviše je izgubila Osječko – baranjska županija. Deset godina ponavljam da nas u Vukovaru nema 27 tisuća koliko je bilo 2011. godine, nego 22 tisuće.  Ovaj popis će pokazati da smo bili u pravu i da nas nema 27 tisuća i da je taj popis bio prenapuhan. Niti pripadnika srpske nacionalne manjine nema u Vukovaru iznosu od gotovo 35 posto. Nemam ništa protiv pripadnika srpske nacionalne manjine i stalo mi je jednako do svih građana Hrvatske i Vukovara, ali ne volim laži i manipulacije kako bi povlaštena skupina ostvarila prednost. Godinama govorim da jedini tko ima korist od tog udjela izravno je Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) jer tako ostvaruju broj vijećnika i prihod iz gradskog proračuna te sva ostala prava”, rekao je Penava.