Penava obišao novi nadvožnjak i kružni tok

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava obišao je završene radove na rekonstrukciji raskrižja državne ceste D2 i ulica Županijske, Gundulićeve i Dunavskog prilaza u kružni tok sa sanacijom postojećeg i izgradnjom novog nadvožnjaka preko pruge. Radi se o kružnom toku koji se nalazi kod prilaza za Luku Vukovar.

Penava je tom prilikom rekao kako se radi o iznimno vrijednom i značajnom projektu za Grad Vukovar kao i da je izgradnjom novog nadvožnjaka i kružnog toka omogućeno prometovanje u četiri prometna traka za razliku do razdoblja prije izgradnje kada se promet odvijao u dva prometna traka.

„Omogućeno je i nesmetano skretanje teretnih vozila u Luku Vukovar što je u prijašnjem razdoblju bio izuzetno veliki problem. U isto vrijeme na siguran način riješen je i problem pješaka i biciklista na ovome frekventnom raskrižju. Ovom izgradnjom riješen je i  dugogodišnji problem, a to je da su sada, po prvi puta u povijesti Vukovara, spojena biciklističkom stazom dva dijela grada – centar i Borovo naselje“, rekao je Penava.

Pojasnio je kako su u sklopu projekta izvedeni radovi na postavljanju nosive konstrukcije novog nadvožnjaka kao i sanaciji postojećeg ali i da je postavljena nova kolnička konstrukcija sa zatvorenim sustavom cestovne odvodnje. U završnoj fazi rekonstrukcija prometnice postavljena je nova javna rasvjeta, nova vertikalna i označena horizontalna signalizacija te su postavljene zaštitne ograde za bicikliste i pješake. Ukupna duljina rekonstrukcijom obuhvaćene dionice iznosi cca 515 metara prema Gundulićevoj ulici, odnosno oko 490 metara prema Županijskoj ulici, te se priključuje na postojeće prometnice i na postojeću kanalizacijsku mrežu te na postojeću javnu rasvjetu prometnih površina.

Izgradnja i rekonstrukcija izvedeni su temeljem Ugovora Hrvatskih cesta d.o.o. i tvrtke Strabaga d.o.o., a  vrijednost izvedenih radova iznosi gotovo 24 milijuna kuna.