Penava: Kandidirat ću se za mjesto zamjenika predsjednika HDZ-a

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Još jednom govoreći o aktualnoj situaciji u HDZ-u pred skore unutarstranačke izbore gradonačelnik Vukovara Ivan Penava najavio je kako nikome neće dati svoju potporu, a da će on svakako ostati u Vukovaru.

“Kandidirat ću se za mjesto zamjenika predsjednika HDZ-a i ostati u Vukovaru. HDZ-u su neophodne promjene”, istakao je Penava.

Progovorio je i o visokom stranačkim dužnosnicima koji daju podršku aktualnom predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću

“Doista je smiješno slušati kako se na stranačkim obljetnicama govori o potrebi za fer i korektnoj utakmici kada je riječ o izborima, a sa druge strane se preko stranačke strukture ljude pritišću da istaknu svoju glasnu potporu. Mi još uvijek ne znamo ni točan datum izbora, a na djelu je ofanziva na određene ljude. To je tragikomična situacija i pokazuje nam kako su HDZ-u neophodne promjene u mentalnom sklopu jer na žalost imamo situaciju da smo izašli iz komunizma ali je komunizam još uvijek u glavama mnogih koji se dodvoravaju velikom vođi. Sve to podsjeća na onaj film o Garfildu na kraljevskom dvoru kada iza njega ide cijela svita i kada on sočno pusti dimove, da ne kažem prdne, na što cijela svita kaže kako im se sviđa ta aroma. To naš narod ne voli. Zato za dobrobit HDZ-a pozivam da daju malo promišljanja i energije i da ne budu slijepci i obični klimavci glavama. Nama su potrebne promjene, a ne neki klimavci”, rekao je Penava.

Prema njegovim riječima radi svega što se radilo i radi HDZ plaća cijenu tome i ona če, kako ističe, biti sve veća dok se to ne shvati unutar stranke.