Penava darivao majke novorođenčadi rođene u vukovarskom rodilištu

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava već tradicionalno na samome početku godine darivao je zadnju bebu s područja Grada rođenu u protekloj godini kao i prvu bebu koja je rođena u Novoj godini. Kćer Marije Mandarić je zadnja beba koja je rođena u 2017. godini. Ona je rođena 31. prosinca u 21.30 sati. Jelena Radišić majka je sina Uroša koji je prva beba s područja Grada Vukovara rođena u 2018. godini. Uroš je rođen 2. siječnja u 13.17 sati.

„Ovo je najljepši način za ući u Novu godinu“, rekao je Penava.

On je majkama uručio cvijeće, statute Vučedolske golubice kao i poklon bonove s iznosom od po 1.500 kuna. Bebe su na dar dobile majice s natpisom #volimvukovar. Po riječima Penave Grad Vukovar provodi niz pronatalitetnih mjera koje za cilj imaju da potaknu mlade da se odluče za roditeljstvo. Dodao je da Grad Vukovar roditeljima prvog djeteta dodjeljuje 1.000, za drugo dijete 2.000, a za treće dijete 5.000 kuna.

U rodilištu Opće županijske bolnice Vukovar tijekom prošle godine rođeno je 395 beba što je za 4 bebe više nego što je rođeno 2016. godine. Ravnateljica Opće županijske bolnice Vukovar Vesna Bosanac rekla je kako je vukovarska bolnica jedna od rijetkih bolnica u Hrvatskoj koja u proteklih par godina bilježi porast novorođene djece iz godine u godinu. Istaknula je da i majke i novorođenčad na Odjelu rodilišta imaju idealne uvjete.