Zimska služba vukovarskog Komunalca spremna za zimu

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Vukovarska gradska tvrtka Komunalac spremna je za nadolazeću zimu te građani Vukovara i ove godine tijekom zime mogu očekivati očišćene prometnice i nogostupe. Rečeno je to na predstavljanju Zimske službe kada su izvučeni i dobitnici nagradne igre pod nazivom „Stiže zima, sigurnost želimo svima“. Direktor Komunalca Igor Štrangarević rekao je kako zimska služba ove gradske tvrtke raspolaže s 14 vozila koji će biti angažirani na čišćenju prometnica i nogostupa.

„Komunalac održava ukupno 200 kilometara cesta na području grada. Na zalihama imamo 150 tona soli i još toliko soli u pripremi. U pripravnosti je i 100 ljudi koji će održavati pješačke površine i središte grada. Sve je spremno za zimske uvjete na cestama, a zbog modernizacije voznog parka i povećanog broja ljudi, očekujemo da ćemo još kvalitetnije nego protekle godine obaviti svoj posao“, rekao je Štrangarević.

Podsjetio je i kako se program zimskog održavanja provodi od polovice studenog do polovice travnja kao i da su cijelo to vrijeme osoblje, vozila i strojevi u pripravnosti 24 sata na dan. Komunalac održava prometnice na području Vukovara kao i prigradskih naselja Sotin i Lipovača. Kada je riječ o održavanju cesta treba znati i kako je grad podijeljen u dvije skupine tako da se prvo čiste površine oko ustanova od lokalnog značaja, bolnica, škola, vjerskih ustanova, gradske uprave, zgrade Županije i slično. Nakon tih prometnica čiste se svi ostali pravci na području grada.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček kazao je kako su gradske vlasti za potrebe rada zimske službe osigurali 700.000 kuna kao i da vjeruje da će biti sve određeno kako treba.

„Pozivam sugrađane da pripomognu i čiste nogostupe ispred svojih kuća kako bi svi mogli sigurno hodati. Molim i vozače da ne parkiraju na cestama i javnim površinama kako bi se promet mogao normalno odvijati“, rekao je Pavliček napominjući kako je rad zimske službe i održavanja prometnica na području grada primjer i ostalim gradovima kako se treba organizirati i raditi.