Penava će predložiti Gradskom vijeću da se iz proračuna kupuju radne bilježnice za osnovce

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na sjednici Gradskoga vijeća Vukovara, koja se održava u srijedu, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava predložiti će vijećnicima predložiti da se iz gradskoga proračuna financira kupovina radnih bilježnica za učenike osnovnih škola u Vukovaru. Taj prijedlog će biti u sklopu izglasavanja proračuna Grada Vukovara za 2021. godinu koji bi trebao u srijedu biti izglasan.

„Predložiti ću i da se kod izglasavanje rebalansa gradskoga proračuna za 2020. godinu izglasa refundiranje roditeljima učenika osnovnih škola sredstava koja su izdvojili za radne bilježnice u ovoj školskoj godini. Ovo je novost za građane i dobra vijest za obitelji koje imaju djecu u osnovnim školama. Siguran sam da će gradski vijećnici podržati ovaj prijedlog i da ćemo na taj način dodatno olakšati školovanje našim osnovnoškolcima“, rekao je Penava. 

O iznosu koji bi trebao biti refundiran odlučiti se u gradskome Upravnome odjelu za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo. Inače, Grad Vukovar za sve svoje osnovce kupuje bilježnice, koje su oslikane motivima grada, kao i preobuku. Pri tome učenici nižih razreda dobivaju cvičke, a oni viših razreda startas tenisice. Osigurani su i asistenti u nastavi.