Grad Vukovar nastavlja s projektom Pokloni mi osmijeh – II

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, Konferencijom za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izvijestio je kako je Gradu Vukovaru odobren nastavak projekta pod nazivom „Pokloni mi osmijeh –II“ koji će se provoditi na području grada Vukovara. Kako je rekao riječ je o projektu ukupne vrijednosti od gotovo 4,9 milijuna kuna i on je financiran u 100% – om  iznosu bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, na razdoblje od 18 mjeseci.

„Projektom „Pokloni mi osmijeh-II“ omogućit će se zapošljavanje 55 teško zapošljivih žena  s područja grada Vukovara koje će davati potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u 330 kućanstava na području grada Vukovara u razdoblju od 12 mjeseci. Svaka žena će skrbiti za najmanje 6 krajnjih korisnika s područja grada Vukovara za koje će se osigurati paketi kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština“, rekao je Penava.

U isto vrijeme pozvao je i potencijalne djelatnice da se jave na natječaj koji je raspisan s današnjim danom. Prema riječima Penave za 20 žena ciljane skupine omogućit će se dodatno osposobljavanje odnosno prekvalifikacija kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada. Krajnji korisnici su osobe starije od 65 godina koji su u nepovoljnom položaju zbog siromaštva, narušenog zdravlja i slično.

Projekt se sastoji od tri elementa: zapošljavanje i edukacija žena , promidžba i vidljivost, upravljanje projektom i administracija. Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.          

„Osim projekta za Grad Vukovar, Razvojna agencija Vukovar napisala je još dva projekta iz istoga poziva za dvije udruge u Vukovaru. Time će ukupno umjesto 55 žena biti zaposleno 75 žena, a krajnjih korisnika 450. Time je vrijednost sredstava koja putem poziva Zaželi dolazi u Vukovar prešla sedam milijuna kuna“, rekla je direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić.             

Obvezni partneri u projektu „POKLONI MI OSMIJEH“ su Hrvatski Zavod za zapošljavanje, Područni ured Vukovar i Centar za socijalnu skrb Vukovar.