Pavliček: Pružamo maksimalnu podršku svinjogojcima i poljoprivrednicima, ministarstvo je donijelo niz nelogičnih odluka

Foto: Hrvatski suverenisti

ZAGREB, U Hrvatskom saboru danas je saborski zastupnik Marijan Pavliček, inače predsjednik Hrvatskih suverenista, u govoru na slobodnu temu još jednom pružio podršku poljoprivrednicima koji već sedam dana prosvjeduju na prometnicama i tako pokazuju da se ne slažu s odlukama Ministarstva poljoprivrede oko suzbijanja afričke svinjske kuge.

“Apsolutno podržavamo svinjogojsce i poljoprivrednike jer oni nisu tamo iz nekoga svoga hira ili zato što su ispolitizirani. Tamo su jer su na koljenima i jer su nezadovoljni borbom resornog Ministarstva poljoprivrede i ministrice Marije Vučković protiv afričke svinjske kuge. Rezultat te borbe je katastrofalan, a Ministarstvo poljoprivrede je odgovorno za zakašnjelu reakciju i loše odluke i naredbe koje su dovele do širenja bolesti”, rekao je Pavliček koji je ovom prilikom bio odjeven u šokačku reklu (jaknu) i sa šokačkim šeširom na glavi.

Govoreći na ovu temu kazao je kako su ministarstvo i ministrica donijeli niz nelogičnih odluka, a da je najgora među njima ona da se i danas zabranjuje klanje zdravih svinja na području Vukovarsko – srijemske, dijelom Osječko – baranjske i Brodsko – posavske županije. I ovom prilikom postavio je pitanje zašto se zabranjuje klanje zdravih svinja i zašto se ne dozvoli ljudima trženje zdravih životinja. Još jednom je pozvao ministricu Vučković da razgovara sa svinjogojcima kako bi se donijela najbolja moguća odluka.

“Rok za klanje ponovno je produžen do 15. prosinca i pitam se je li to normalna situacija. Niti jedan sustav do sada, niti jedan režim i vlast nisu uništili tradicijsko svinjogojstvo u Slavoniji ali će ostati zapisano kako ih je uništila ova Vlada i ministrica Vučković”, zaključio je Pavliček.

Govor Pavličeka pogledajte u videu:

https://www.facebook.com/pavlicekmarijan/videos/385749063788972