Pavliček: Ova Hrvatska nije jednaka za sve!

Foto: Ivan Matić

ZAGREB, U govoru u Hrvatskom saboru predsjednik Hrvatskih suverenista i saborski zastupnik Marijan Pavliček komentirao je i kazne za 12 navijača koji su osumnjičeni za izgrede na utakmici u Osijeku između Hrvatske i Turske. Po riječima Pavličeka navijači se sumnjiče i za pjevanje ustaške koračnice rekavši da se ne može nikoga kažnjavati za to ako nema popisa zakonom zabranjenih pjesama.

“Ne možete nekoga kažnjavati za to ako nema popisa pjesama koje su zakonom zabranjene. Gdje je popis pjesama koje su nepodobne, kako se nekoga može kazniti ako se ne znaju nepodobne pjesne, simboli… Mene vrijeđa kada se u Kumrovcu okupe partizani i pjevaju Druže Tito, mi ti se kunemo”, rekao je Pavliček.

Govoreći dalje u slobodnom govoru ukazao je na brzinu s kojom su navijačima izrečene kazne te u isto vrijeme pitao i zašto MUP tako žurno ne reagira i u slučaju afere “Plin za cent” i šefa Uprave HEP-a Frane Barbarića. Prema njegovim riječima ova Hrvatska nije jednaka za sve.

Ukazao je i na dijeljenje karti za ulaznicu na Opus arenu u Osijeku najavljujući kako će od Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) zatražiti odgovor na koji su se način i u kojoj količini dijelile karte za nogometnu utakmicu, jer je online prodaja karata trajala samo sedam minuta.

“Zato je publika na stadionu bila kazališna, nije bilo iskrenih navijača”, istakao je Pavliček.