Pavliček: Na 39 lokacija na grobljima u Hrvatskoj su nadrobni spomenici i ploče na kojima se veliča velikosrpska agresija

Foto: Hrvatski suverenisti

ZAGREB, U govoru u Hrvatskom saboru predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček rekao je da u ovom trenutku u Hrvatskoj na 39 lokacija na raznim grobljima Istočne Slavonije, Baranje,  Srijema, Dalmatinske zagore i Like, postoje brojni nadgrobni spomenici i ploče na kojima se veliča velikosrpska agresija, četnički pokret sa četničkim znakovljem.

“Najpoznatiji spomenik među njima je mauzolej vođi pobunjenih Srba u tadašnjem Borovu Selu Vukašinu Šoškočaninu koji nije niti pokopan na tom mjestu već u mjestu Bođani u Vojvodini, u dvorištu manastira Srpske pravoslavne crkve gdje ima i spomenik. Također, na mjesnom groblju u Borovu  stoji spomenik i Vojislavu Miliću, pripadniku paravojne srpske postrojbe Beli orlovi”, rekao je Pavliček.

Dodao je da nema niti jedne države EU koja bi dopustila da na svom teritoriju ima spomenike koji veličaju agresora te postavio pitanje “je li toliko koštaju one tri ruke SDSS-a da se ne smije dirati u te spomenike”. Pozvao je vladajuće da provode Zakon o grobljima te uklone spomenik Šoškočaninu jer je on, kako je rekao, ljaga za ovu koaliciju i hrvatsku državu i njezin suverenitet. U svome govoru rekao da za razliku od zahtjeva za promjenom naziva pojedinih ulica u Zagrebu o tome nismo ništa čuli od “velikih hrvatskih povjesničara” Ive Goldsteina i Tvrtka Jakovine.     

https://fb.watch/jqGZdbpRgv/