Pavliček: Imamo nekoliko manjih žarišta u gradu

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Od početka epidemije korona virusa Vukovar je u posljednjih 24 sata imao čak 21 novo zaraženu osobu virusom Covid-19 što je do sada rekord. Načelnik gradskog Stožera Civilne zaštite Marijan Pavliček kazao je kako broj novozaraženih u posljednjih nekoliko dana nešto brže raste te da je tih 21 novozaraženih najveći broj zaraženih u jednom danu do sada.  

„Nemamo neko veće žarište koje je uzrokovalo ovaj broj zaraženih nego imamo nekoliko manjih žarišta što je za širu zajednicu opasnije jer treba popisati sve te kontakte. Do sada u Vukovaru imamo 242 zaražene osobe i njih 168 izliječenih. Imamo i 4 preminule osobe, rekao je Pavliček.

Pozvao je sve sugrađane da u vrijeme kada sve više vremena, radi hladnijeg vremena, boravimo u zatvorenim prostorima drže se mjera socijalne distance.

Ukazao je i kako se radi nekoliko zaraženih prosvjetnih djelatnika nastava u OŠ Blago Zadro odvija online te da bi se krajem idućeg tjedna učenici trebali vratiti u školske klupe. I jedan razred OŠ Nikole Andrića, radi nekoliko zaraženih učenika, nastavu također pohađa online.