Pavao Josić kandidat Živog zida za gradonačelnika Vukovara, a Domagoj Cvitković za župana

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na konferenciji za novinare predsjednik Živoga zida Ivan Vilibor Sinčić predstavio je kandidate stranke za gradonačelnika Vukovara i župana Vukovarsko-srijemske županije.

„Kandidat na izborima za vukovarskog gradonačelnika biti će Pavao Josić dok je Domagoj Cvitković kandidat Živog zida za župana“, rekao je Sinčić najavljujući kako će stranka imati i svoga kandidata za gradonačelnika Vinkovaca.

Dodao je i kako se Živi zid nada prije svega ulasku u općinska, gradska i županijsko vijeće ali i da na svim izborima idu na pobjedu.

„Sadašnji sustav je neodrživ, a to pokazuje i činjenica da ljudi rade i trude se ali ipak ne mogu ispoštovati sve obveze koje se postavljaju pred njih. Primjer tome je i Agrokor koji ima najbolje menadžere, iskoristio je sve poticaje ali ne uspijeva“, rekao je Josić najavljujući da će se Živi zid boriti protiv feudalnog sustava kakav je danas na snazi.

Na novinarski upit o mogućem rastu tenzija u gradu između Hrvata i Srba Josić je rekao kako on to ne osjeti ali i da se takve stvari već uobičajeno koriste kao alat za dobivanje izbora.

Kandidat za župana Domagoj Cvitković rekao je kako ja na vlasti nepotistički model upravljanja i da je on neodrživ.

„Koliko god da ste sposobni to ništa ne vrijedi ako niste i podobni. Najvažnija je veza, rođak, kum ili netko na rukovodećoj funkciji koji Vam može omogućiti nešto. Rezultat takvoga rada je da je naša županija najsiromašnija županija u Hrvatskoj pri čemu je prisutno masovno iseljavanje“, rekao je Cvitković.