Pas bez nadzora uzrokovao prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđeno više osoba

Foto: PU vukovarsko-srijemska

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je policija, u petak 26. svibnja, u blizini vinkovačkog gradskog stadiona prekršajno prijavila četiri osobe, a među njima je i protiv jedne osobe nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava.

„Najprije su policijski službenici oko 21 sat na tom području kod 21-godišnjaka pronašli    3,71 grama marihuane, koja mu je oduzeta i dostavljena mu je obavijest o počinjenju prekršaja iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Iste noći, policijski službenici su oko 22,20 sati zatekli dva maloljetnika u posjedu manje količine droge marihuane, a policajci su ubrzo pronašli i 18-godišnjakinju koja im je dala tu drogu te smo postupanjem kod nje pronašli još 5,66 grama marihuane“, stoji u izvješću policije.

Dodaju kako je navedenima uručena obavijest o počinjenu prekršaja iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a 18-godišnjakinji je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena i kaznena prijava zbog sumnje da je počinila kazneno djelo Omogućavanje trošenja droga.

U petak, 26. svibnja 2023. godine oko 7 sati, policija je reagirala po dojavi oštećenog 32-godišnjaka iz Osijeka, koji je prijavio da mu je u Vinkovcima, u ulici Antuna Branka Šimića, oštećeno osobno vozilo osječkih registracijskih oznaka koje je na tom mjestu bilo parkirano, a na način da mu je nepoznati počinitelj, ili više njih, predmetom oštetio vrata vozila, pri čemu mu je pričinjena materijalna šteta. Policija provodi izvide a nadležnom državnom odvjetništvu je podnijeta kaznena prijava zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari.

Tijekom vikenda, dogodilo se 8 prometnih nesreća, 3 sa ozlijeđenim osobama i 5 sa materijalnom štetom u Lovasu, Vukovaru, Đurićima, Starim Jankovcima i Opatovcu.

U subotu, 27. svibnja oko 11,00 sati u Vukovaru, 63-godišnji vozač osobnog automobila, prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, nepropisnom radnjom vozilom udario je 73-godišnju pješakinju koja je padom zadobila lake tjelesne ozljede.

U nedjelju, 28. svibnja oko 15,30 sati u Vinkovcima, 64-godišnji vlasnik psa nije istog držao pod nadzorom i na kolniku dolazi do udara u psa četverociklom kojim je upravljao 47-godišnjak prevozeći 16-godišnjakinju. Nakon udara, vozač četverocikla gubi nadzor i udara 8-godišnju pješakinju, stablo drveta i slijeće u rijeku Bosut. Putnica na četverociklu i pješakinja zadobile su teške tjelesne ozljede, dok je vozač zadobio lake tjelesne ozljede.

U nedjelju, 28. svibnja oko 19,15 sati u Vinkovcima, 64-godišnji vozač bicikla pod utjecajem alkohola (1,08 g/kg) gubi ravnotežu i pada na kolnik desnim bokom pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede.

Policijski službenici su zatekli 7 vozača s nedopuštenom koncentracijom alkohola u krvi. Najveća koncentracija 2,13 g/kg zabilježena je kod 36-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vukovaru. Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za tri vozača. Stacionarne kamere zabilježile su 39 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.