Panenić održao predavanje vukovarskim studentima

VUKOVAR, „Pametan rad“, naziv je prezentacije koju je studentima Vukovarskog veleučilišta Lavoslav Ružička održao ministar gospodarstva u Vladi RH Tomislav Panenić. Ministar se studentima prvo predstavio govoreći im o svome školovanju, studiranju kao i kasnijim zaposlenjima. Spomenuo je i posao u Baumaxu kao i slučaj stiropor ali i da je nakon fakulteta podnio 70-ak zamolbi za posao. Poručio im je i da ukoliko se odluče ići raditi u inozemstvo da moraju biti spremni radi posla „žrtvovati“ prijatelje, obitelj i sve drugo, a da prvi put kada odustanu od toga da izgube posao.

„Kao član Vlade došao sam mladima predstaviti programe Vlade i poručiti im što oni mogu napraviti kako bi pomogli svojoj zajednici“, rekao je Panenić.

Najavio je i kako će uskoro uslijediti provedba brojnih reforme koje će, po njegovim riječima, za neke biti jako bolne. Prije svih spomenuo je reformu javne uprave, javne nabave, ukidanje raznih fiskalnih i parafiskalnih nameta za poduzetnike, donošenje novih kvota u energetici…

„Kao ministar insistirat ću da se sve te reforme provode žurno tako da prve rezultate očekujem da budu vidljivi već za mjesec dva dana“, rekao je Panenić.

IVAN MATIĆ