Panenić: HDZ je nagradio Milinkovića odlaskom u Sabor iako se protiv njega vodi kazneni postupak

Tomislav Panenić
Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Saborski zastupnik Tomislav Panenić prozvao je danas, neposredno prije redovite sjednice Skupštine Vukovarsko-srijemske županije, predsjednika Skupštine i županijskog HDZ-a Dražena Milinkovića koji je i direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije.

„Najavljuje se kako će Dražen Milinković postati zastupnik u Hrvatskom saboru i o tome se govore hvalospjevi. Međutim, zaboravlja se kako se protiv Milinkovića vodi kazneni postupak radi prijave više od 400 mještana Komletinaca kojima je godinama isporučivana zdravstveno neispravna voda prepuna teških metala. Smatramo kako je HDZ na taj način zapravo nagradio Milinovića“, rekao je Panenić na konferenciji za novinare koja je bila održana ispred Palače Srijem.

Dodao je i kako ćemo sada imati još jednoga saborskog zastupnika protiv kojega se vodi kazneni  postupak, a koji će uživati u svim povlasticama koje mu nudi položaj saborskog zastupnika. Prema njegovim riječima osobe na tako visokim položajima je teško osuditi te je izrazio nadanje kako će DORH i pravosuđe smoći snage do kraja provesti cijeli postupak i onemogući da se proces oduži u nedogled.

„Ne radi o nikakvoj stranačkoj nagradi te i Panenić i ja istoga dana 2016. godine položili prisegu u Hrvatskom saboru. Stoga ja nisam nagrađen ničim nego se vraćam u Sabor. Od tada sam ja saborski zastupnik ali sam svoj mandat, u dogovoru sa predsjednikom stranke, stavio u mirovanje kako bih proveo projekt aglomeracije koji je vrijedan 400 milijuna kuna, problem sa vodoopskrbom Slavonskog broda te lokalne izbore. Panenić u tri godine nije niti deseti dio napravio i donio za svoju općinu koliko sam ja napravio“, rekao je Milinković komentirajući optužbe na svoj račun.

O kaznenom postupku koji se vodi protiv njega nije želio govoriti napomenuvši kako očekuje da institucije odrade svoj posao.