Ozlijeđene dvije 17-godišnjakinje

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je nastupila samo materijalna šteta, četiri prometne nesreće u kojima je ukupno osam osoba lakše ozlijeđeno te dvije prometne nesreće u kojoj su dvije osobe teže ozlijeđene, izvjestila je vukovarsko-srijemska policija.

U petak, 4. ožujka oko 19,00 sati, 57-godišnjakinja iz Vinkovaca, upravljala je osobnim automobilom marke „Chevrolet Spark“, vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom ulice A. Hebranga u Vinkovcima. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, nije se navrijeme zaustavila na pješačkom prijelazu na križanju s ulicom A. Starčevića, u trenutku kada su prelazile kolnik 17-godišnjakinja iz Rokovaca i 17-godišnjakinja iz Ivankova te je došlo je do udara vozila u pješakinje. U prometnoj nesreći 17-godišnjakinja iz Rokovaca teže ozlijeđena.

U subotu, 5. ožujka oko 15,30 sati, 19-godišnjak iz Cerne, upravljao je neregistriranim traktorom marke „Zetor“, krećući se kolnikom ulice B. Radića u Cerni. Prilikom skretanja traktorom na kolni prilaz, u trenutku kada je 42-godišnjak iz Vinkovaca, upravljajući osobnim automobilom marke „Opel Agila“, vinkovačkih registracijskih oznaka, pretjecao traktor, u pokušaju izbjegavanja udara u trakor, 42-godišnjak je vozilom sletio u odvodni kanal. U prometnoj nesreći 42-godišnjak je lakše, a 74-godišnja putnica u vozilu teže ozlijeđena.

Noću 5./6. ožujka provaljeno je u prostorije lovačkog društva u Starim Jankovcima, ul. B. Radića. Otuđena je veća količina mesa divljači te električni i ručni alat. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

Iz osobnog automobila 30-godišnjaka iz Vinkovaca marke „BMW“, vinkovačkih registracijskih oznaka, otuđena je torba s osobnim ispravama i mobitelom. Provala se dogodila jučer, 6. ožujka, u prijepodnevnim satima, dok se automobil nalazio parkiran u Tordincima, na Trgu hrvatskih žrtava Vlasnici, 32-godišnjakinji iz Vinkovaca pričinjena je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

ĐURO KARALIĆ