Otvoreno 21. Županijsko športsko natjecanje Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

ANDRIJAŠEVCI, Župan Vukovarsko – srijemske županije, Damir Dekanić otvorio je 21. Županijsko športsko natjecanje Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – podružnice Vukovarsko – srijemske županije.  

“Drago mi je da se nakon toliko godina ponovo vidimo na ovom sportskom natjecanju koje je domaćin, kao i uvijek, dobro pripremio”, rekao je Dekanić.

Braniteljima je poručio kako im želi da se prvenstveno dobro zabave i druže jer svi živimo u vremenima u kojima svi govore „kako ono što ne valja – valja, a ono što valja ne valja“.

“Vi ste i dalje pozvani da budete branitelji jer kako kaže dobra, stara deviza – jednom branitelj, uvijek branitelj. Nekada ste domovinu branili od neprijatelja, a sada je treba zaštititi od lažnih informatora”, rekao je Dekanić. 

Nakon svečanosti otvorenja uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred Spomen križa hrvatskih branitelja, kao i Sveta Misa u crkvi Sv. Roka, u Rokovcima. Igre je organizirala Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – podružnica Vukovarsko – srijemske županije koja broji više od 2.500 članova i koja je kao takva najbrojnija udruga u županiji. Na ovom natjecanju sudjeluje više od 400 članova, a natječu se u različitim sportskim disciplinama.