Otvorena spojna cesta u Gospodarskoj zoni Vukovar

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Poslije obavljenih radova u promet je puštena spojna cesta od Ulice Gospodarska zona do Ulice Priljevo (državna cesta D2) u Vukovaru koja se nalazi unutar Gospodarske zone Vukovar. Prema riječima zamjenika gradonačelnika Vukovara Marijana Pavličeka riječ je o infrastrukturnome projektu koji se i unatoč korona krizi nastavljaju u Vukovaru istim onim intenzitetom kojim je to bilo i prije.

„Izgradnjom spojne ceste od ulice Gospodarska zona do ulice Priljevo, zajedno sa izgradnjom pješačke i biciklističke staze te 18 parkirališnih mjesta, poboljšava se sigurnost prometa ali i dostupnost dijela Gospodarske zone poduzetnicima početnicima, malim i srednjim poduzećima, nezaposlenima, studentima/učenicima, stanovništvu regije. Proširenje postojeće zajedničke infrastrukture Gospodarske zone Vukovar rezultirati će privlačenjem novih investicija, jačanju poduzetništva, konkurentnosti malih i srednjih poduzeća i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta u gradu Vukovaru“ rekao je Pavliček.

Kazao je i kako vrijednost izvedenih radova iznosi preko 3,3 milijuna kuna kao i da projekt sufinancira Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u iznosu od 1,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Razlika je financirana sredstvima iz proračuna Grada Vukovara. Projekt obuhvaća izgradnju prometnice površine 1.476,82m² ceste, izgradnju parkirališta površine 252,84 m² (18 parkirališnih mjesta i 1 za osobe s invaliditetom), 476,7m² pješačke staze te 278,46 m² biciklističke staze, rasvjetu prometnice sa ukupno 9 stupova cestovne rasvjete visine 10m sa 10 energetski učinkovitih LED svjetiljki.

„Izgradnjom ove ceste povećali smo dostupnost poduzetnicima koji ovdje djeluju. Od našeg zadnjeg obilaska u svibnju, u Gospodarskoj zoni imamo dvije dodatne tvrtke. I ovom smo izgradnjom pokazali kako nastavljamo ulagati u vukovarsko gospodarstvo i Gospodarsku zonu Vukovar te poboljšavati uvjete rada gospodarstvenicima. Moramo istaknuti kako je prije šest godina Gospodarska zona bila popunjena 25%, a danas je zauzeto 90% zemljišta. Tada je ovdje radilo 80 ljudi, a sad gotovo 500, što je povećanje od preko 500%“, rekla je zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić.

Podsjetila je i kako Grad Vukovar već godinama direktno ulaže u vukovarsko gospodarstvo mjerama poticanja poduzetnika. Trenutno je i dalje otvoren javni poziv za podnošenje prijava koji će trajati do kraja ovog mjeseca. Istaknula je kako je unatoč korona krizi broj zaposlenih u Vukovaru stabilan te se drži na zadovoljavajućoj konstanti od gotovo 10 000 zaposlenih.