Otvoren 22. Sajam zdravlja posvećen medijima i komunikaciji

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI,  Svrha Sajma zdravlja jeste edukacija, razvijanje zdravih životnih navika, poboljšanje i promicanje zdravlja, što će utjecati na poboljšanje rezultata u području gospodarstva, kulture i društvenog života. U tom cilju stremimo i mi u Gradu Vinkovcima, poručio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je u petak svečano otvorio 22. Sajam zdravlja u Vinkovcima u sklopu kojega se u Dvorani Barun Trenk održava sajam sa više od 130 izlagača dok će se u hotelu Slavonija i Poljoprivrednom fakultetu održati stručna i edukativna predavanja.

“Želimo kroz vinkovački Sajam zdravlja povezivati sve ključne dionike na svim razinama iz područja zdravstva, socijalne skrbi, znanosti i obrazovanja, zapošljavanja, sporta, i rekreacije, a po prvi puta i medija jer smo primjetili da su upravo mediji i medijska strategija ona karika koja nam nedostaje kako bi postali još vidljiviji i kako bi naše poruke doprle do javnosti”, kazala je nacionalna koordinatorica Hrvatske mreže zdravih gradova Selma Šogorić.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić ustvrdio je kako je zdravlje najveća vrijednost svakog čovjekta na koje utječe ni čimbenika, a jedna od najvažnijih je postojanje radnog mjesta. Ukoliko nemate radno mjesto, ne možete niti dovoljno ulagati u zdravlje i njegovo očuvanje, kazao je župan Galić založivši se za otvaranje novih radnih mjesta i osiguranje egzistencije građana Vukovarsko-srijemske županije.

O značaju sajma govorila je i koordinatorica 22. Sajma zdravlja Mandica Sanković te predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Ogranka za Vukovarsko-srijemsku županiju Željko Draženović zahvalivši organizatorima što su po prvi puta dio edukativnog dijela sajma posvetili medijima i novinarima te suradnji mreže zdravih gradova s medijima, ustanovivši Simpozij Novinarstvo.

Organizatori Sajma zdravlja su Hrvatska mreža zdravih gradova, Grad Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija, a pokrovitelj Ministarstvo zdravlja.