Otvoren 21. Sajam zdravlja sa središnjom temom ranog razvoja djece

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U vinkovačkoj Dvorani Barun Trenk u petak je otvoren 21. Sajam zdravlja na kojem sudjeluje više od 130 izlagača i stručnih predavača, a središnja tema sajma je “Ulaganje u rani razvoj djece kroz intersektorsku suradnju”.

“Ovom temom želimo povezivati sve ključne dionike na svim razinama iz područja zdravstva, socijalne skrbi, znanosti i obrazovanja, zapošljavanja, sporta i rekreacije, nevladinog sektora, uprave, tehničku struku, uključivo urbaniste i arhitekte, medije i druge”, kazala je nacionalna koordinatorica Hrvatske mreže zdravih gradova Selma Šogorić.

ajamskom pozornicom prodefiliralo je ukupno 12 govornika, među kojima i zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić.

“Zdravlje predstavlja najveću vrijednost svakog pojedinca. Ulaganje u obrazovanje i zdravlje djece je ono što će Vinkovci nastaviti činiti i u budućnosti jer nam je stalo da naša djeca budu zdrava te kada odrastu da također pozornost posvete zdravlju”, poručio je Bosančić.

Govorio je i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, predstavnici Zdravih gradova kao i gosti iz Canade i Estonije, a u glazbenom dijelu programa nastupio je tamburaški sastav Dike. Sajam je otvorenim proglasila ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac koja je najavila daljnja ulaganja u zdravstvene projekte u Vukovarsko-srijmskoj županiji.

“Što se tiče zdravlja i sektora zdravstva kroz EU fondove u velikim iznosima financiramo sve ono što znači unaprijeđenje zdravog života i primarne zdravstvene zaštite”, poručila je Žalac.

Sajam zdravlja otvoren je do nedjelje, a osim sajamskog dijela, održat će se čak stotinjak stručnih predavanja, radionica i rasprava o brojnim vidovima očuvana i unaprijeđenja zdravlja, okoliša i života.