Otvoren 13. Etno sajam u Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na središnjem trgu u Vukovaru, Trgu republike Hrvatske, danas je otvoren 13. Etno sajam koji je ove godine okupio 53 izlagača iz Vukovarsko – srijemske županije ali i izlagače iz Osječko-baranjske i Brodsko-posavske županije. U ponudi su razni proizvodi od meda, suhomesnati proizvodi, sir, tradicijski nakit i tekstil, povrće, rukotvorine, suveniri, antikviteti, prirodna kozmetika, cvijeće, kupinovo vino, proizvodi od aronije, etno igrače i mnogo drugih zanimljivih proizvoda naših etno obrtnika uz bogat popratni i kulturno-umjetnički program. Iznimno, ove godine, iz epidemioloških razloga, Etno sajam održava se samo jedan dan.

„Ove godine se na Etno sajmu u Vukovaru okupio rekordan broj izlagača. Etno sajam prva je turistička aktivnost koju TZ grada Vukovara organizira od lockdown-a. Iznimno nas veseli rekordan broj izlagača, a poslijepodne nastavljamo s dodatnim sadržajem Oktoberfestom i smotrom folklora”, rekla je direktorica Turističke zajednice Vukovar Marina Sekulić.

Etno sajam otvorio je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava rekavši kako broj izlagača ali i okupljenih ljudi potvrđuju koliko nam nedostaju ovakve manifestacije.

„Epidemija koronavirusa nas je sve skupa usporila, ali se držimo”, rekao je Penava.

U sklopu Etno sajama održat će se i Vukovar Oktoberfest koji će ponuditi Vukovarsko pivo, craft pivo Walkow, i craft pivo OPG Bošnjak iz Nove Gradiške, a sudjelovat će i zadruga Vrhunsko vukovarsko s lokalnim proizvodima.