Otvoren 10. Vukovar film festival

VUKOVAR, Prikazivanjem mađarskog igranog filma „Ovo nije moje vrijeme“ i hrvatskog kratkometražnog filma „Igra malog tigra“ otvoren je 10. Vukovar film festival. Zbog lošeg vremena VFF otvoren je u dvorani Hrvatskog doma umjesto na terasi Agencije za plovne putove kako je i bilo najavljeno. Festival je otvorio tehnički ministar kulture u Vladi RH Zlatko Hasanbegović.

„Riječi direktora festivala Igora Rakonića kako je ovo i najbolji filmski festival u Hrvatskoj su potpuno utemeljene. VFF je započeo kao entuzijazam pojedinca i tek je jedan od mnoštva festivala koji je prerastao u tradiciju“, rekao je Hasanbegović na svečanosti otvaranja.

Direktor festivala Igor Rakonić u svome govoru je posebno zahvalio bivšoj gradonačelnici Vukovara Zdenki Buljan koja je bila jedna od inicijatorica pokretanja ovoga vukovarskog festivala. Te godine na VFF-u je prikazano samo sedam filmova da bi ta brojka ove godine dosegla brojku od 90-ak filmova koji će biti prikazani tijekom festivala.

„Rastemo u svakom pogledu. I ove godine imamo izuzetno kvalitetan filmski program, a pripremili smo i pet radionica. Tu je i bogat zabavni program. Sve to rezultira i sve većim interesom publike“, rekao je Rakonić.

Filmovi na ovogodišnjem VFF-u podijeljeni su u 13 kategorija od kojih su tri natjecateljske. O najboljim filmovima odlučivat će tročlani žiri u sastavu Anja Šovagović Despot, Anita Juka i Igor Tomljanović. Uz Vukovar filmovi se prikazuju u Osijeku, Belom Manastiru i Valpovu i to na deset lokacija.

IVAN MATIĆ