Osijek siguran protiv Vuteks Sloge, prvoligaš pokazao snagu

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Kako se i očekivalo nogometaši NK Osijeka zabilježili su uvjerljivu pobjedu protiv momčadi NK Vuteks Sloga u utakmici 1/16 Finala Kupa Hrvatske u Vukovaru. Krajnji rezultat bio je 0:8 (0:2).

Mrežu vukovaraca načeo je u 15 minuti Mirko Marić iz po malo dvojbenog kaznenog udarca kojega je dosudio sudac Mario Zebec. Prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 0:2 pošto je u 44 minuti svoj prvi gol zabio Antonio Mance. U drugom poluvremenu igrači NK Osijeka postigli su još šest golova i to Mance dva te po jedan Škorić, Lopa, Mbakogu i Dugandžić. Imali su i igrači Vuteks Sloge pri kraju utakmice dvije dobre prilike ali je u oba navrata mreža Ivice Ivušića ostala netaknuta. Ostat će zabilježeno kako je utakmica odigrana u pravoj sportskoj atmosferi, uz jako policijsko osiguranje i bez ijednoga incidenta niti ružnoga povika.

„Nismo se niti nadali da u ovoj utakmici možemo nešto napraviti pa samim tim nismo niti razočarani. Malo je prevelik rezultat i nikad nije ugodno toliko golova primiti ali to je realnost i odnos snaga. Prva dva gola smo primili po malo naivno i to mi je jedino žao jer smo mogli još malo ostati netaknute mreže i tako pokazati da i mi nešto radimo i učimo. Za drugo poluvrijeme nemam zamjerke, mi smo se raspali i svaki napad je bio prilika za gol. Nije smak svijeta, mi se okrećemo prvenstvu koje nam je prioritet“, rekao je trener Vuteks Sloge Saša Berarević.

Trener NK Osijeka Ivica Kulešević, koji je zamijenio Dinu Skendera do imenovanja novog trenera. Kaže rekao je kako su ozbiljno shvatili utakmicu što govori i činjenica da su u Vukovar došli s najboljom momčadi.

„Jedna korektna utakmica. Najviše što se može napraviti u Kupu je proći dalje i mi smo to i napravili. Zadovoljan sam  s drugim poluvremenom. Idemo sada dalje, u subotu imamo važnu utakmicu s Slaven Belupom u prvenstvu“, rekao je Kulešević.

NK VUTEKS SLOGA: Vuković, Jelečki, Glamočak, Marić, Utvić, Spasić, Mirosavljević, Bingulac, Rist, Križanović, Bratić (Dujmović, Tunjić, Bokan, Vuksanović, Božović, Nedić, Bijelović)

NK OSIJEK: Ivušić, Silva, Kleinheisler, Majstorović, Mance, Alves, Žaper, Škorić, Marić, Pilj, Šutalo (Malenica, Tomelin, Lopa, Dugandžić, Mioč, Lončar, Mbakogu, Škorić).