Osamnaestogodišnjak vozio bez položenog vozačkog ispita, a kraj sjedišta u automobilu imao drvenu palicu i nož

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Policija je jučer uhitila, a danas općinskom sucu u Vinkovcima privela 18- godišnjaka iz Gradišta nakon što je jučer zatečen kako upravlja osobnim automobilom bez vozačke dozvole, a na zadnjem sjedištu automobila imao je drvenu palicu i nož.

Mobilne jedinice granične policije PU vukovarsko-srijemske su jučer, 20. kolovoza u 23,40 sati, u Ulici Ilirskog preporoda u Županji zaustavili osobni automobil „Citroen Xsara“ županjskih registracijskih oznaka te kontrolom utvrdili kako je vozilom upravljao 18-godišnjak iz Gradišta prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, a kraj vozačkog sjedišta u automobilu imao je drvenu palicu i nož, izvjestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Policijski službenici su oduzeli palicu i nož, a 18-godišnjak je isključen iz daljnjeg prometa na cesti te doveden u prostorije Postaje granične policije Županja gdje je uhićen. Uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o oružju, 18-godišnjak je danas, 21. kolovoza priveden dežurnom sucu u Općinski sud u Vinkovcima, navode iz policije.