Organizacija TIKA pomaže Vukovarcima u potrebi

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Turska agencija za suradnju i koordinaciju zajedno s Gradom Vukovarom i Gradskim društvom Crvenog križa provela je humanitarnu akciju za potrebite građane Vukovara. Humanitarna akcija u organizaciji TIKA-e Zagreb provodi se svake godine u mjesecu ramazana, a ove godine za to je izabran Vukovar. Tim povodom će najpotrebitijim građanima Vukovara, onim najstarijima, biti podijeljeno 300 humanitarnih prehrambenih paketa.

Podjela je upriličena u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vukovar, a nazočio joj je zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac.

“Humanitarna akcija provodi se diljem Republike Hrvatske. U mjesecu Ramazana je važno pomagati. Hrvatsku smatramo svojim susjedima, možda ne geografski, ali naše kulture se vrlo slične, a svojim susjedima uvijek treba pomoći.“, rekla je koordinatorica ataše-programsko-koordinacijskog ureda Turske agencije za suradnju i koordinaciju – TIKA Zagreb Sedef Bulut.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac zahvalio je na svesrdnoj donaciji koja će vukovarskim umirovljenicama u potrebi u ovo teško vrijeme zasigurno donijeti osmijeh na lice.